A Határtalanul vetélkedő eredménye

A 2022-23-as tanévben az előbbiekhez hasonlóan ismét megrendezték a Határtalanul vetélkedőt. Ennek témája a Kárpát-medence földrajzi, történelmi, néprajzi emlékei voltak. A csapatversenyben osztályok vehetnek részt, a 12. A osztály második alkalommal nevezett be.

Két forduló alapján lehet a döntőbe kerülni. Az első fordulóban tesztsorokat kell megoldani, két hónapon keresztül bármennyit ki lehet tölteni, minél gyorsabban és minél jobb eredményre törekedve. Ez alapján osztályunk a középdöntőbe jutott. Ekkor már online formában ugyan, az egész osztály részvételével 20 kérdésre kellett válaszolnunk. Ennek eredményképpen jutottunk végül a nagydöntőbe, amit június 8-án rendeztek. A maratoni hosszúságú versenyben osztályunk végül a 17. helyen végzett, ami az érettségik közepette nagyon szép eredmény.

A versenyen 300 fölött indultak osztályok, a nagydöntőbe 41 csapat jutott, ebben a mezőnyben értük el ezt az eredményt. Bár lemaradtunk az 1 millió forintos díjról, így is számos ajándékot és lehetőséget kaptunk és kapunk is majd a nyáron. Méltó lezárása ez az itt eltöltött négy évnek.

Gratulálunk az osztálynak. ( osztályfőnök: Hutvágnerné Róth Éva)