„Játsszunk fizikát! Eötvös Loránd emlékére” rendezett kísérletes fizikaversenyen

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád-Csanád Vármegyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete 3 fordulós versenyt hirdetett fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára.

2023-ban 24. alkalommal meghirdetett verseny arra igyekszik ösztönözni az általános- és a középiskolás diákokat, hogy fedezzenek fel érdekességeket a körülöttük lévő világban. Hat héten keresztül, kéthetenként egy tudománytörténeti kérdést és három kísérleti feladatot kellett megvalósítani, megfigyelni és értelmezni, a diákoknak. A versenyre egyénileg vagy 2-3 fős csapatokban lehetett nevezni. Iskolánkból 24-en vettek részt a versenyen kiváló eredménnyel.

Pados Attila 8. E osztályos tanuló 2. helyezést ért el, a harmadik forduló első kísérleti feladatának kiemelkedő megoldásáért és bemutatásáért pedig különdíjat kapott.

Felkészítő tanára: Simonné Baranyai Anna

Gál Benedek Marcell 11. E osztályos tanuló kiemelt dicséretben részesült, a második forduló második kísérleti feladatának kiemelkedő megoldásáért és bemutatásáért pedig különdíjat kapott.

Telekes Ábel 7. E osztályos tanuló 2. helyezést ért el.

Sötéth Ádám 7.E osztályos tanuló a második forduló történeti feladatának kiemelkedő megoldásáért és bemutatásáért különdíjat kapott.

Kiemelkedő munkájukért dicséretben részesültek a következő tanulók:

Sipos Dóra – Uitz Kata 9. E

Gál Krisztián – Pákolicz Bence – Wizner Dávid 11.E

Bacsa Győző Balázs – Debreceni Benedek – Kállai Péter 7.E

Sztankó Maja – Vasaji Elizabet – Vasaji László 9.E

Andrási Izabella – Dankó Korina – Nagy Vivien 9.E

Sárközi Szabolcs 6.E

Szilaski Szonja 11.E

Felkészítő tanáruk Müllerné Ódor Marianna