Itt az oldal eleje
SzIG | Cikkek, beszámolók

Drámás témahét – október 14-17.

A témahét részletes programja

1. nap – 2019. október 14.

TIE foglalkozás a 9. évfolyam 2 osztálya számára

Néhány óra időtartamú interaktív előadás, amin egy osztály vesz részt. A feldolgozott történet egy kérdést, vagy témát jár körbe, az előadáson a színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak. A diákok nem csak nézők, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket. (Két előadásra kerül sor, az előadók még egyeztetés alatt: RÉV vagy Káva csoport.)

Közösséget összekovácsoló tréning iskolánk színjátszóinak

A tréning vezetői, Rábavölgyi Tamás és Borsos Luca szavaival:
„A JaMo olyan tréningsorozat, amit hazai és nemzetközi tapasztalataink (tanulmányok és workshopok) alapján az adott csoport igényeire alkalmazunk. A tréningek kiinduló pontja Grotowski és Lecoq módszertana. Fontos szerepet kap a fizikalitás, a test tudatos használata, miáltal szorosabb kapcsolatba kerülünk önmagunkkal, társainkkal és a minket körülvevő térrel. Ezt a hármast tágítjuk tovább bohóctechnikákkal. Ledöntjük a negyedik falat és bevonjuk a nézőt a bennünk zajló folyamatokba. Így válik a JaMo fókuszává a jelenlét és a megosztás.”

2. nap – 2019. október 15.

Látogatás és foglalkozás a Bajor Gizi Színészmúzeumban

A csütörtöki verseny és előadás előkészítése. A múzeumlátogatáson a versenyre jelentkezett tanulók és kísérő tanáraik vehetnek részt, legfeljebb 52 fő.

3. nap – 2019. október 16.

Szín-játék

A versenyre jelentkezett csapatok (Fejér megye, Tolna megye, Bács-Kiskun megye iskoláiból) közös előadást hoznak létre a Bajor Gizi Színészmúzeum ajánlása alapján Shakespeare „Vízkereszt, vagy amit akartok” című művéből. Az előadásra 14:00 - 17:00 között kerül sor.

4. nap – 2019. október 17.

Tanári tréning az összetartás jegyében

Báló Marianna tréningje 12:00 - 15:00 között iskolánk tanárainak.

A SZEMKÖZT program ismertetése

Hutvágnerné Róth Éva és Péntek Klára előadása drámatanárok és a dráma iránt érdeklődők számára 14:30 - 16:00 között.