Itt az oldal eleje
SzIG | Cikkek, beszámolók

Drámás témahét – diákoknak

SZÍN-JÁTÉK

2019. október 14-17. között drámás témahetet szervezünk a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban. Ennek keretében múzeumlátogatással egybekötött szín-játékos vetélkedőt hirdetünk középiskolások számára. 4-5 fős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskolából akár többet is.
A „verseny” helyett a játékot emelnénk ki.

A jelentkezéseket a következő email-címre kérjük legkésőbb szeptember 30-ig:
hutvagner.eva@gmail.com

Jelentkezéskor a következő adatokat kérjük megadni:

  • a csapat iskolájának neve,
  • a csapattagok neve és osztálya (vegyes csapat is lehet),
  • a csapat felkészítő tanárának neve és elérhetősége.

A csapatok jelentkezése után október 15-én közös múzeumlátogatásra hívjuk a résztvevőket, vagy azok egy részét. A Bajor Gizi Színészmúzeumban veszünk részt egy tárlatvezetésen és foglalkozáson. A kiállításon szereplő Shakespeare előadásokhoz kötődően választottuk ki a „Vízkereszt, vagy amit akartok” című vígjátékot játékunk további alapjaként. Október 16-án a csapatokat újra várjuk, most már az iskolában egy közös játékra. Ennek lényege: a fent nevezett Shakespeare darabot részekre bontjuk, a részeket helyszínen kisorsoljuk, majd közösen előadjuk. Az előadás jelenetei rögtönözve készülnek. A felkészülés ideje alatt a múzeumban látottakhoz kapcsolódó tesztet is ki kell majd töltenie a csapatoknak.

Egyéb tudnivalók

A csapatok teendői:

  • részt kell vennie legalább egy főnek a Bajor Gizi Színészmúzeumba történő látogatáson október 15-én (a múzeumlátogatás ingyenes),
  • meg kell ismerkedniük Shakespeare művével, a Vízkereszttel,
  • el kell jönniük iskolánkba október 16-án délután, hogy közösen adhassuk elő Shakespeare darabját.

A múzeumba vonattal utazunk, közösen. A kíséretet biztosítjuk, az indulás tervezett időpontja 2019. október 15. 12:29, a dunaújvárosi vasútállomásról. A jelentkező csapatok iskoláival és felkészítő tanáraikkal természetesen még egyeztetni fogunk. (Ez nem zárja ki, hogy a jelentkező csapatok tanárai is részt vegyenek a múzeumlátogatáson.)

A darab szövegét Nádasdy Ádám fordításában használjuk, ami a következő linken érhető el:
Vízkereszt, vagy bánom is én

Szeretettel várjuk a csapatok jelentkezését!