Itt az oldal eleje
SzIG | Cikkek, beszámolók

Drámás témahét – szakmai nap

Meghívó a szakmai délutánra

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium október 14-17. között drámás témahetet szervez a Színművészeti Egyetem EFOP programjának támogatásával. Ennek részeként egy tanárok számára szervezett szakmai délutánra invitálunk minden, a téma iránt érdeklődőt iskolánkba 2019. október 17-én, 14:30 – 16:00 között a SZEMKÖZT program bemutatására.

A szervezés érdekében kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb 2019. október 5-ig jelezzék a következő email-címen:
hutvagner.eva@gmail.com

Az előadás rövid ismertetése

Hutvágnerné Róth Éva és Péntek Klára bemutatója a dráma tantárgy tanításának módszertani megújításával kapcsolatban.

Iskolánk két éve csatlakozott a Színművészeti Egyetem által kezdeményezett programhoz, ami a dráma tanításának módszertanát hivatott újragondolni. Ennek keretében részt vettünk az egyetem által szervezett összejöveteleken, továbbképzéseken, majd az így megismert módszereket ki is próbáltuk. Előadásunkban ismertetjük a programot, annak elemeit, illetve az általunk kipróbált és dokumentált eredményeket is bemutatjuk. A hasznosnak ítélt játékok közül néhányat a gyakorlatban is eljátszunk, igény szerint.

Az előadást a tánc és dráma tantárgyat oktatóknak, illetve osztályfőnököknek is ajánljuk, de mindenkinek, aki a módszer iránt érdeklődik.