Itt az oldal eleje
SzIG | Cikkek, beszámolók

Aktuális információk a koronavírus-helyzetről

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Ebben a folyamatosan frissülő cikkben igyekszünk tájékoztatást adni a koronavírus-helyzettel kapcsolatos, minket (is) érintő döntésekről, intézkedésekről.

Étkeztetés – 2020.03.16.

Dunaújváros vezetői és a Zalagast képviselői egyeztettek az ebédelésre vonatkozóan.
Az a döntés született, hogy három intézményben: a Dózsa Iskolában, az Arany Iskolában és a Petőfi Iskolában lehet majd átvenni az ebédet a mai naptól, a szülők által vitt éthordóban.
Az étkezés befizetésével kapcsolatban a következő dokumentumból tájékozódhatnak:
ebédbefizetés.pdf.

Korábbi hírek

A koronavírus-helyzet kapcsán kérjük, hogy az indokolatlan pánik elkerülése érdekében csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe. Kérjük továbbá, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait.

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük. Felhívjuk a figyelmet, hogy a megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érhetik el.

2020. március 11-én a következő kormányzati és tankerületi intézkedések születtek:
  • a 100 főnél nagyobb beltéri, 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják; ez gyárakra, munkahelyekre, éttermekre és bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, de szórakozóhelyekre, mozikra és színházakra (!) igen, nem számít, hány néző van;
  • felfüggesztik a Határtalanul programot;
  • megtiltják az iskoláknak a külföldi kirándulásokat;
  • a diákok nyári kéthetes külföldi nyelvtanfolyamát egy évvel elhalasztják;
  • az úszásoktatás és a Diákolimpiák kapcsán a Dunaújvárosi Tankerületi Központ által lemondásra kerül az összes utazás a holnapi naptól kezdődően visszavonásig;
  • a Lázár Ervin Program felfüggesztésre került.