Aegon Művészeti Díj

 

Pályázat a kortárs irodalom köréből – tehetséggondozás, verseny

„Az Aegon Művészeti Díj a legrangosabb magánalapítású elismerés, amellyel egy adott év legszínvonalasabb kortárs szépirodalmi művét jutalmazzák. Minden évben tíz döntőbe kerülő könyv közül kerül ki végül a győztes alkotás.

Az Aegon Művészeti Díj alapítója az Aegon Magyarország a MATEHETSZ-szel közösen ismét pályázatot ír ki középiskolások számára „MAGAMRA ISMEREK” címmel.

Jelentkezni 3-5 oldalas, erre a célra írt, saját, esszé-jellegű szöveggel lehet, melyben a pályázó fiatal a 2015-ben az Aegon Művészeti Díj előválogatott listájára felkerült első tíz jelölt irodalmi mű egyikét veszi alapul. Nem műelemzéseket várunk, hanem olyan írásokat, amelyekből kiderül, hogy egy konkrét mű konkrét SZEREPLŐJE, TÖRTÉNETE, egy, a mű által bemutatott ÉLETHELYZET, a cselekmény HELYSZÍNE miért ismerős a pályázó számára. Olyan szövegeket kérünk, amelyekben bemutatásra kerül az a személyes történet/élmény stb., ami az „ismerősség” érzését kiváltotta, valamint egy rövid indoklás arról, hogy milyen párhuzamot lát a pályázó a műbeli és a saját történet/szereplő/helyszín/élethelyzet között.”

 

Iskolánk tanulói közül ketten nyújtottak be pályaművet, két regényhez kapcsolódva: Farkas Éva és Körösztös Gergő, mindketten 11. osztályos tanulók. Az ünnepélyes díjátadásra március 19-én került sor, ahol Körösztös Gergő különdíjban részesült. Jutalmul mindketten részt vehettek egy rendhagyó irodalom órán is. Gratulálunk Gergő teljesítményéhez.

image1