Felvételi

A középfokú beiskolázással kapcsolatos általános információk az Oktatási Hivatal weboldalán érhetők el.

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső, valamint a jelentkezési lapot az Oktatási Hivatal oldalán, ide kattintva elérhető.

A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva tudja pdf formátumban letölteni:
Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (pdf)

A jelentkezési lap erre a linkre kattintva word docx formátumban letölthető:
Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (docx)

Szülői kérelem:

Különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő) tanuló esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz. Kérjük, hogy a kérelem kitöltését megelőzően olvassák el a Tájékoztató különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) tanulók részére linken elérhető összefoglalót, amely a speciális vizsgakörülményekre vonatkozó legfontosabb információkat is tartalmazza.

A szülői kérelem erre a linkre kattintva pdf formátumban letölthető:
Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális vizsgakörülményeinek biztosítására (pdf)
A szülői kérelem erre a linkre kattintva word docx formátumban letölthető:
Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális vizsgakörülményeinek biztosítására (docx)

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a középfokú felvételi eljárás során a központi írásbeli vizsgára jelentkezés nem azonos a középfokú iskolákba való jelentkezéssel!

A két jelentkezéshez más-más időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés NEM „váltja ki”, vagy „helyettesíti” egymást!

Az írásbeli vizsgák jelentkezési lapja kizárólag az írásbeli vizsgákra vonatkozik, nem tévesztendő össze a középfokú iskolákba való jelentkezésre szolgáló felvételi lapokkal, amelyek benyújtásának határideje: 2023. február 22.

A KÖZFELVIR Elektronikus jelentkezési felületet használatával elektronikusan előállíthatják, és a kiválasztott vizsgaszervező intézményhez továbbíthatják a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezési lapokat. A videó lépésről lépésre bemutatja a jelentkezési lap kitöltésének folyamatát.