Hírek  versenyekről, továbbjutásokról a humán területeken

 

Javában zajlanak az idei kulturális és tanulmányi versenyek. Még koránt sincs vége a „szezonnak”, de a döntők előtt már így is szép eredményekről számolhatunk be:

1.

Döntőbe jutott két tanuló  – Borvendég Anna (felkészítő tanára Szücsné Dr. harkó Enikő)   és Bali Bettina (felkészítő tanára Hutvágnerné Róth Éva) – a Kárpát-medencei szervezésű Móra Ferenc novellaelemző versenyen, a végső megmérettetés  Győrben lesz, április 8-án.

2.

23.alkalommal hirdették meg az országos Arany János irodalmi versenyt 9-10. évfolyamosok számára. A verseny a legrangosabb az irodalmi versenyek sorában. A döntőbe jutott Bali Bettina (felkészítő tanára Hutvágnerné Róth Éva) , aki a három napos tatai versenyen még egy írásbeli és három szóbeli fordulóban bizonyíthatja tudását április 8-9-10-én.

3.

Az OKTV (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny) középdöntői lezajlottak.  Két tantárgyból, drámából és művészettörténetből a döntőbe jutott Körösztös Gergő (felkészítő tanára: Hutvágnerné Róth Éva).  Az utolsó forduló mindkét tárgyból április közepén lesz. Gratulálunk az eddigi eredményekhez.