OKTV 2016

Az elmúlt hetekben több országos verseny döntőjét rendezték meg. Ezek közé tartoztak az OKTV –k (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny). Két tantárgyból – dráma és a művészettörténet- kellett teljesíteni  április 19-én és 20-án.

Az OKTV a középiskolás korosztály legnagyobb versenye. Három fordulón keresztül kell bizonyítani a tudást, a rátermettséget. Ebben az évben az előbbi két tantárgyból Körösztös Gergő jutott a döntőbe. Ráadásul a két verseny két egymást követő napon került megrendezésre, ami erőt próbáló feladat volt.

A dráma OKTV döntőjére hagyományosan a Petőfi Irodalmi Múzeumban került sor. Három feladatot kellett megoldania a versenyzőknek. Először elméleti tételt húzott majd fejtett ki, aztán egyéni produkcióval állt színpadra, végül páros szituációs gyakorlatban improvizált megadott témában.

A  dráma OKTV eredménye: 7. helyezés

A művészettörténet OKTV szintén három fordulós, ahol minden fordulóban más- más témát kell feldolgozni. A döntőben szintén három feladat várt a versenyzőkre: egy képfelismerés megadott szakirodalom alapján, egy elkészített előadás bemutatása, illetve egy húzott tétel kifejtése.

A művészettörténet OKTV eredménye: 5. helyezés

Ezzel párhuzamosan lezajlottak a Helikon versenyei is. Gergő az irodalmi kategóriában fődíjat kapott Szálinger Balázs zsűrielnöktől.

(felkészítő tanára Hutvágnerné Róth Éva volt )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA