Nemzetiszínháztörténeti vetélkedő

Június 4-én immár másodszor rendezte meg a Nemzeti Színház Nemzetiszínháztörténeti vetélkedője döntőjét, melynek idei központi témája a Csongor és Tünde volt. A felhívásra idén 117 négyfős (plusz a felkészítő tanár) 10-11. osztályos csapat jelentkezett, közülük 47-en Budapestről, a többiek vidékről és a határon túlról. A vetélkedő három internetes fordulóval kezdődött, amelyek során színháztörténeti ismereteiken túl kreativitásukról és informatikai ismereteikről is számot kellett adniuk a csapatoknak. Filmajánló készítése, bemutató készítése a prezi.com használatával, színházi plakát készítése, szövegszerkesztett dokumentumok előállítása egyaránt szerepelt a feladatok között. A döntőbe – a három internetes fordulón elért eredmények összesítése alapján – a hat legjobb csapat jutott be.

13

A verseny zsűrijét Bánsági Ildikó Kossuth-díjas színművész, A. Szabó Magda, a Nemzeti stratégiai igazgatója, Rubold Ödön Jászai Mari-díjas színművész és Bakos-Kiss Gábor színművész alkotta. A döntőben kreatív feladatok és elméleti kérdések egyaránt várták a diákokat.

Második helyen a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Intercisa nevű csapata végzett.

A csapat tagjai:

Bali Bettina 10. c osztály

Körösztös Gergő 11. e osztály

Mészáros Emma 11. b osztály

Rabi Luca 10. e osztály

felkészítő tanár: Hutvágnenré Róth Éva

 

A vetélkedőről minden részlet elolvasható a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon, ahol minden versenyző csapat minden egyes feladata is megtekinthető.

 

bali_bettina korosztos_gergo meszaros_emma rabi_luca roth_eva