Beszámoló a Bolyai matematika csapatverseny döntőjéről

2018.december 14-én tartottuk iskolánkban a 8-9. évfolyamos tanulók Bolyai városi és városkörnyéki matematika csapatversenyének döntőjét. A döntőbe a két előzetes forduló alapján a legjobb eredményt elért nyolc csapat jutott.

A döntőben mindenki 0 ponttal indult, a helyezéseket az itt elért pontszám alapján döntöttük el. Nyolc állomáson kellett a csapatoknak feladatot megoldania időre, a feladatok megoldásához bármely segédeszköz felhasználhattak, kivéve más személyek tanácsát.

Bolyai döntő feladatok

A döntőben elért eredmények

Ez alapján

  1. helyezett lett a LÁNYOK, AZ EGYSZERŰSÉG KEDVÉÉRT csapat (Fazekas Jolán, Kustár-Nagy Lenke és Szabó Virág Laura, Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola, Kunszentmiklós);
  2. helyezett lett a KIRÁLYOK csapat (Nyári Bianka, Polányi Ákos és Rabi Virág, Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziuma) és
  3. helyezett lett az MZSZ csapat (Kunos Milán, Osvai Réka és Veres Szabolcs, Jankovich Miklós Általános Iskola és AMI, Rácalmás).

A 4-8. helyezettek elismerő oklevelet kaptak, és díjaztuk a legjobb helyezést elért 8. évfolyamos csapatot is (akik egyébként megnyerték a versenyt!).

Képek a versenyről

És végül egy videó a versenyről:

https://youtu.be/6ECkA0fwYG8