Beiratkozás 2021

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata
a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan

A SZÜLŐK/TÖRVÉNYES KÉPVISELŐK TEENDŐI

Az e-Ügyintézés felületén 2021. június 15-től megnyílik a lehetőség a szülők/törvényes képviselők részére, hogy – a középfokú intézménybe felvételt nyert – gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. A szülő/törvényes képviselő részére a beiratkozással érintett gyermekének az általános iskolai KRÉTA rendszeréből – gondviselői jogosultsággal – lép be az e-Ügyintézés felületére, és onnan a „Beiratkozás középfokú intézménybe” menüpont felületén keresztül kezdeményezi gyermeke középfokú intézménybe történő beiratkozását.

A szülők/törvényes képviselők megtehetik, hogy a beiratkozáskor keletkező dokumentumokat kinyomtatják, és az aláírt dokumentumok másolatát feltöltik az e-Ügyintézés BKI felületének „A döntéshez szükséges dokumentumok, igazolások” blokkjába, amely másolatok az adatokkal együtt átkerülnek a középfokú intézmény KRÉTA felületére.

Amennyiben személyesen iratkozik be, akkor az eredeti, aláírt példányokat magával tudja vinni a szülő/törvényes képviselő a középfokú intézménybe. Ha a szülő/törvényes képviselő nem tudja kinyomtatni a szükséges dokumentumokat, ebben az esetben a középfokú intézmény feladata ezt elvégezni.

  1. TEENDŐK A BEIRATKOZÁSKOR

A 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelet alapján a középfokú intézményekbe történő beiratkozás időpontja 2021. június 22-24.

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 9. évfolyamára 2021.június 24-én az alábbi rendben tudnak személyesen beiratkozni:

  • 8:00-10:00: 9. A osztály tanulói (helyszín: aula, osztályfőnök: Molnár Zoltán Péterné)
  • 10:00-12:00: 9. B osztály tanulói (helyszín: aula, osztályfőnök: Pocsai Mária Andrea)
  • 12:00-14:00: 9. C osztály tanulói (helyszín: aula, osztályfőnök: Kanálné Katona Edit)

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy 2021. június 24-én az iskola portáján 8:00-16:00 óra között egy üzlet segítségével (Balker Divat, Baja) lehetőség van a matrózblúzok megvásárlására. Ára: 4700 font. Továbbá 2000 Ft-os áron fekete ünneplő szoknyát is lehet választani.

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 5. évfolyamára 2021.június 24-én 14:00 – 16:00 között tudnak személyesen beiratkozni, melynek helyszíne az aula. Osztályfőnök: Fekete Zoltán

A SZÜLŐK/TÖRVÉNYES KÉPVISELŐK TEENDŐI

A szülőnek/törvényes képviselőnek a középfokú intézmény tájékoztatása szerint a megfelelő dokumentumokat be kell mutatnia (behoznia a beiratkozás napján vagy elektronikusan feltöltenie a KRÉTA felületen). A gyermek általános iskolai bizonyítványát pedig le kell adnia a beiratkozás napján.

AZ ALÁBBI DOKUMENTUMOK SZÜKSÉGESEK A BEIRATKOZÁSHOZ

  • Fénymásolatok:
    • születési anyakönyvi kivonat
    • személyi igazolvány (ha a gyermek rendelkezik vele)
    • lakcímkártya,
    • TAJ kártya,
    • adókártya
  • Általános iskolai bizonyítvány (személyesen kell behozni)
  • NEK azonosító számot tartalmazó adatlap a diákigazolvány igényléshez
  • Egészségügyi kiskönyv(ek)

Köszönjük bizalmukat. Várjuk Önöket illetve gyermekeiket a fenti időpontban.

 

Dunaújváros, 2021. június 17.

Kratzmajer Zoltán

intézményvezető