Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő

Sopron és környékén 1921-ben tartott sorsdöntő népszavazás 100. évfordulója alkalmából a Soproni Tankerületi Központ által hirdetett megmérettetésen a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium három fős csapata Széchenyi Fiúk néven vett részt. A csapat tagjai: Barna Péter Bálint, Bósa Andor és Kiss Benedek Zoltán a 11. A osztály tanulói. Felkészítő tanáruk: Boldis Szandra

A versenyre 71 csapat regisztrált az ország minden területéről. Két forduló után (50 feladatból álló kvíz és egy esszé írása) a döntőbe jutott csapatokat szeptember elején az úgynevezett „a felkészítő napok” során Sopronban látták vendégül. Itt a versenyzők személyesen ismerhették meg az egykori események színtereit, illetve a szervezők érdekes programokkal, előadásokkal segítették a diákok további felkészülését.

A döntő előfeladata egy korabeli filmhíradó forgatása volt, ahol a tanulók kibontakoztathatták kreativitásukat.

A végső próbatételre március 26-án került sor a soproni Liszt Ferenc Kulturális Központban, ahol budapesti, salgótarjáni, békéscsabai, győri, soproni és dunaújvárosi csapatok mérték össze tudásukat. A versenyzőknek az 1920-as évek korhű ruháiban kellett megjelenni, melyeket egy divatbemutató keretében ismertettek.

Iskolánk tanulói a verseny minden feladatában kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Filmhíradójukat a zsűri külön dicséretben részesítette. A döntőt is kimagaslóan jó eredménnyel zárták. A Széchenyi Fiúk csapata első helyezést ért el az országos versenyen. Jutalmuk egy oklevél, egy ajándékcsomag és csapattagonként egy értékes laptop.

Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rátok!