Országos Haditorna Verseny

    A Honvédelmi Minisztérium az idei tanév elején is meghirdette a Honvéd Kadét Program keretében szervezett Országos Haditorna Versenyt, amely középiskolásoknak szóló, megyei fordulókból és országos döntőből álló honvédelmi csapat-verseny. A verseny célja, hogy középiskolás fiatalok között a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálásán keresztül a honvédelem ügyét népszerűsítse.

A verseny megyei fordulókkal kezdődik, ahova bármely (tehát civil) középiskolákból(is) nevezhetnek 14-18 éves fiatalokból álló 4 fős csapatok, amelyek mátrix labirintus futásban, elsősegélynyújtásban, lézerpuskás váltó futásban, figyelés, tájékozódás, távbecslésben, kézigránát célba hajításban, akadálypályán, honvédelmi TOTÓ kitöltésében és fegyveres váltófutásban  mérik össze ügyességüket és tudásukat. Az országos döntőbe csak a megyei fordulók első helyezett csapatai juthatnak.

A díjakat Durgó Tamás alezredes( az MH KIKNYP parancsnoka)  ünnepélyes  keretek között adta át

    A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) által szervezett Fejér vármegyei döntőn 14 középiskolás csapat indult, amelyek közül a legeredményesebbek a verseny után ünnepélyes keretek között vehették át  a  helyezésüket igazoló díszes okleveleket és érmeket a parancsnoktól.

A Dunaújvárosi Széchenyi István  Gimnáziumból  induló Foltin Máté, Hegedűs Luca, Sinka László Gergely(12.C), Tihanyi Máté(12.A) összetételű csapat  a vármegyei honvédelmi vetélkedőn

 III. helyezést ért el .

A III. helyezést elért csapat oklevelei és érmei

Eredményükhöz gratulálunk!

Szervező(felkészítő) tanárok: Antal Iván, Süveges Zoltán