„A kémia az életünk, avagy kémiás sikerek”

(minisorozat)

5. és egyben évadzáró epizód

Az idei tanév kicsit a kémia éve is volt, hiszen egész sok diákunkat tudtuk nevezni országos versenyekre, amelyeken szép eredmények elérésével öregbítették gimnáziumunk hírnevét! Kémiás minisorozatunk utolsó része hozta az egyik legszebb elismerést. Idén először került megrendezésre a Zöld Föld Kupa, mely egy izgalmas, többfordulós fenntarthatósági tudáspróba volt, kifejezetten 9-12. évfolyamos hazai és határon túli magyar diákok részére. Iskolánkat 3 tanulóból álló csapat, a „Tonhalak” képviselte. Tagjai: Süli Henrietta, Sztankó Maja és Pillár Bence 10. E osztályos diákok. A csapat felkészítő tanára: Garamszeginé Szücs Ildikó

A Kupa 4 részes volt: 2 online forduló, majd egy projektfeladat és a döntő. Az online fordulót és az online elődöntőt együttesen értékelték, így az együttes pontszám alapján jutott be a legjobb 6 csapat a döntőbe, amely két részből állt össze, egy elvégzendő projektfeladatból és a helyszíni döntőből.

Mikor kiderült, hogy ismét bejutottak, kellő izgalommal tekintettünk az előttünk álló projekt elé, amelynek keretében az iskolánk komplex ökotérképét csinálták meg a diákok. A döntőre nagy izgalommal készültünk, amit 2024. június 07-én az ELTE Harmónia konferenciateremben rendeztek meg. Itt a projektfeladat bemutatása, egy tesztfeladatsor és problémamegoldó feladatok vártak a csapatokra. Heni, Maja és Bence nagyon jó teljesítménnyel országos 2. helyezést ért el, amire nagyon büszkék vagyunk!
Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáruknak!

A sorozat sikerére tekintettel, reményeink szerint lesz következő évad…