GLORIA VICTIS történelem verseny

Minden évben megrendezésre kerül a GLORIA VICTIS történelem verseny a Kárpát-medence középiskolái között.
Az első fordulót követően egy három napos rendezvénysorozat keretében vetélkednek a csapatok Budapesten a Rákóczi Szövetség keretében.Ebben az évben 180 csapat nevezett a versenyre, ebből 60 került a középdöntőbe és onnan már csak 10 csapat jut a szóbeli igazi döntőbe.
Iskolánk három fős csapata 31. helyen jutott be a középdöntőbe, ami már nagyon szép eredmény. Innen ugyan nem jutottak a tíz közé, de így is nagyon szép teljesítménynek mondható a 27. hely.A témát évente a rendezők határozzák meg. Most fókuszban a reformkor állt. A megszerzett ismeretek ebből a korszakból bőven kamatoznak majd a tanulmányok során.
A vetélkedő egy rendezvénysorozat része is: részt vettünk színházi előadáson, az 56-os megemlékezés részesei voltunk a műegyetemen, végigjártuk a fáklyás felvonulással az ’56-os útvonal egy részét. S nem mellesleg az esti koncerten a zene mellett ismerkedni is lehetett a résztvevőkkel a Kárpát-medence minden pontjáról.A csapat tagjai a 11. A osztályból: Komlósi Alíz, Mudra Nóra, Moravecz Attila Márton.
Felkészítő tanár: Hutvágnerné Róth Éva