Országos Haditorna Verseny

A Honvédelmi Minisztérium az idei tanév elején is meghirdette a Honvéd Kadét Program keretében szervezett Országos Haditorna Versenyt, amely középiskolásoknak szóló, megyei fordulókból és országos döntőből álló honvédelmi csapat-verseny. A verseny célja, hogy középiskolás fiatalok között a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálásán keresztül a honvédelem ügyét népszerűsítse.

A verseny megyei fordulókkal kezdődik, ahova bármely (tehát civil) középiskolákból(is) nevezhetnek 14-18 éves fiatalokból álló 4 fős csapatok, amelyek mátrix futásban, elsősegélynyújtásban, lézerpuskás váltófutásban, figyelés, tájékozódás, távbecslésben, kézigránátdobásban, akadályfutásban, honvédelmi TOTÓ kitöltésében és fegyveres váltófutásban  mérik össze ügyességüket és tudásukat. Az országos döntőbe csak a megyei fordulók első helyezett csapatai juthatnak.


A díjakat Németh Arnold alezredes(az MH KIKNYP 6. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda –Fejér vármegye parancsnoka)
ünnepélyes  keretek között adta

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) által szervezett Fejér vármegyei döntőn 19 középiskolás csapat indult, amelyek közül a legeredményesebbek a verseny után ünnepélyes keretek között vehették át  a  helyezésüket igazoló  okleveleket és  jutalmakat a parancsnoktól.

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumból induló Árgyelán Bálint, Chleblovits Bence,

Kiss Márton András(11.A), Sárosi Bence Gábor(11.C) összetételű csapat  a vármegyei honvédelmi vetélkedőn
IV. helyezést ért el .

A honvédelmi TOTÓ gyors és hibátlan kitöltéséért a csapat különdíjban is részesült.

Eredményükhöz gratulálunk!
Szervező(felkészítő) tanárok: Ónodi-Boldis Szandra, Süveges Zoltán