Nagy sikerek a szegedi „Játsszunk fizikát!” versenyen

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád-Csanád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete idén 23. alkalommal hirdette meg kísérletes versenyét.

Ez a három fordulós országos verseny arra igyekszik ösztönözni az általános- és a középiskolás diákokat, hogy fedezzenek fel érdekességeket a körülöttük lévő világban. Hat héten keresztül, kéthetenként egy tudománytörténeti kérdést kellett megválaszolniuk és három kísérletet elvégezni, magyarázatot adni a megfigyelt jelenségekre. Azaz összesen kilenc kísérletet végeztek el a hat hét alatt és három történelmi kérdésre kutatták a választ.

Remekül szerepeltek diákjaink az idei versenyen. Az áldozatos, kitartó munka, a kísérletező kíváncsiság eredményei:

3. helyezett lett Pillár Bence 8.E osztályos tanuló. Dicséretben részesült Göblyös Bence 11. E osztályos tanuló. Emléklapot kaptak eredményes szereplésükért Schinogl Péter és Botka Attila 11.E osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk Müllerné Ódor Marianna.

Kiemelt dicséretben Érchegyi Hanna 9.B osztályos, dicséretben Botka Csenge 9. E osztáyos és Nagy Erik 7. E osztáyos tanulók részesültek.  Emléklapot kaptak Puskás Panna és Bernhardt Boglárka 9. C osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk  Simonné Baranyai Anna.