Iskolánk 25 diákja és két kísérő tanárnő egy hetet töltött a németországi Dortmundban.

A gimnáziumnak 1987 óta van kapcsolata a Reinoldus-und-Schiller Gimnáziummal. A pandémia miatt sajnos 3 évig szüneteltek a találkozások. Ezért volt hatalmas öröm a mostani folytatás.

A gimnazistákat családok látták vendégül. A hét folyamán több tanítási órán vettek részt a diákok. Kipróbálhatták, milyen egy tesi-, rajz vagy énekóra Dortmundban. Megismerkedtek a Reinoldus-und-Schiller-Gimnázium épületével és annak gyönyörű környezetével. A belváros nevezetességeit rendhagyó történelemóra keretében mutatta be az iskola egyik nyugalmazott tanára a gyerekeknek. Megnézhették a nagyváros meseszép parkjait, és egy bringatúrán elkerekeztek híres dortmundi stadionhoz is. A vendéglátók szerveztek közös grillezést a csapatnak.

Szombaton pedig egy kiránduláson vettek részt közösen. Kölnben lenyűgözte a gyerekeket a monumentális dóm hangulata. A sportmúzeumban pedig nemcsak sporttörténeti relikviákat láthattak, hanem sportolhattak is. A Rajna partján álló épület tetején lévő focipályán a mérkőzés 4:2-re végződött a magyarok javára. Vasárnap családi nappal zárult a program.

Az egésznapos vonatúton hazafelé már tervek készültek arról, ki mivel kedveskedik majd a német vendégének ősszel a csereprogram következő alkalmakor. A dortmundi gimnazisták várhatóan szeptember végén érkeznek Dunaújvárosba.

Kísérő tanárok : Csathóné Zágoni Nóra és Koppányiné Sági Mónika