Békés-Tarhosi Zenei Napokra utazik a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, Pocsai Mária karnagy vezetésével képviseli városunkat a XLVII. Békés-tarhosi Zenei Napok Kórustalálkozóján.

A hangverseny 2023. június 25-én 15:00-tól lesz a békési Református templomban. A gimnázium 50 fős kórusa Sebestyénné Farkas Ilona, egykori Kodály Zoltán tanítvány meghívására érkezik az alföldi városba. A vegyeskar lázasan próbál. Műsorukban gregorián, reneszánsz, XX. századi zeneszerzők és Kodály Zoltán: A szép énekszó múzsájához vegyeskari kórusműve mellett népdalcsokor is megszólal, Urbán Panka citerakíséretével. A kórus második alkalommal léphet fel a rangos kórustalálkozón, Kodály nyomdokain járva.

A Tarhosi Énekiskola a magyar zeneoktatás egykori paradicsoma. A második világháború után, egy vállalkozó szellemű Köröstarcsán született szegényparaszt gyerekből lett tanító, Gulyás György világhírű iskolát alapított a Békés nagyközségtől nyolc kilométerre eső Wenkheim kastélyban, Tarhoson. A tarhosi diákok a környék falvaiban élő jól éneklő gyermekek voltak, köztük Sebestyénné Farkas Ilona is. Kodály Zoltán szellemiségét megtartva indult el 1976-ban a Zenei Napok rendezvénysorozat.

A kórustalálkozón fellépő kórusok: budapesti Hunyadi Véndiák Kórus, karnagy: Sebestyénné Farkas Ilona, Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kórusa, karnagy: Kocsorné Krizbai Anna , Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, karvezető: Vili Balázs és a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, karnagy: Pocsai Mária

Békés, Református templom
Wenkheim kastély, Zenepavilon