Szabó Noel, 12.E osztályos tanuló I. helyezést ért el az „Édes anyanyelvünk” Kárpát-medencei nyelvhasználati verseny vármegyei fordulóján.

Felkészítő tanára Szücsné Dr. Harkó Enikő.
A verseny célja: anyanyelvünk ápolása, az iránta való szeretet kibontakoztatása, a nyelvhasználat fejlesztése, a kialakult készségek mérése és minősítése. Minden versenyzőnek írásbeli és szóbeli feladatok megoldásával kell bizonyítania felkészültségét. (Forrás: https://kazinczy-alapitvany.hu/felhivas-edes-anyanyelvunk/)
A döntő Sátoraljaújhelyen lesz, először nyelvtani, nyelvhelyességi, helyesírási, stilisztikai feladatokat kell majd Noelnek is megoldania, ez az írásbeli rész, utána nyilvános szóbeli versenyen vesz részt, amely egy 3 perces beszédmű elkészítését és előadását jelenti. A háromnapos rendezvénysorozat megható pillanata Kazinczy Ferenc sírjának megkoszorúzása, ahol a gimnázium is elhelyezi az iskola címerével ellátott koszorúját.
Gratulálunk Szabó Noelnek, és szeretettel emlékezünk az eddigi döntős versenyzőkre, az utóbbi évekből: Maczó Gerdára, Urbán Pankára. Kívánunk az idei évben is további sok sikert a vármegyét képviselő tanulónknak.