Hóeséses ausztriai hétvége (Bécs-Graz)

Iskolánk 90 diákja utazott a hétvégén az osztrák fővárosba, hogy belekóstoljanak a hamisítatlan  adventi hangulatba. A csoport ellátogatott a híres Albertina képtárba, ahol a lenyűgözően gazdag festészeti kiállítást nézték meg. A technikai múzeumban interaktív tárlaton próbálhatták ki a különböző korok eszközeit. Természetesen nem maradhatott el a vásári hangulat, a bécsi ízek, fények, hangulat és a gyönyörűen megvilágított jégfolyosó élvezete sem. Az utazás a behavazott schönbrunni kastély mesés parkjának meglátogatásával ért véget. A karácsonyi hangulatot fokozta, hogy gyönyörű hótakaró borult a városra.

További képekért kérem, hogy kattintson a fotóalbumunk linkjére!
https://photos.app.goo.gl/oMtyPab5x3KLWbx78

Ugyanezt a csodát élték át a 9. E osztály tanulói és néhányuk családtagjai, akik Grazban töltötték a hétvégét. Ők ott adták át magukat az adventi hangulatnak. Hatalmas pelyhekben hulló hóesésben – Európa legmeredekebb fogaskerekűjén – felmentek a híres óratoronyhoz, ahonnét gyönyörű kilátás nyílt a városra. Az ottani hógolyózás után sétáltak a Mura partján, és felmentek a mesterséges Mura-szigetre is. Este a lenyűgöző fényekben úszó főtéren sétáltak, és megnézték az 50 tonna jégből készült jégbetlehemet. Jégdiszkóval, illetve az osztrák specialitások kóstolásával zárult az első nap. Másnap megcsodálták az Eggenberger kastélyt, annak báltermét, kápolnáját és hatalmas parkját az ott élő pávákkal.  Ezután meghallgatták a stájerországi harangjátékot, majd a grazi várnegyed következett: a dóm és II. Ferdinánd mauzóleumának megtekintése, illetve a gótikus kettős csigalépcső megmászása. A program Mariartost pompázatos barokk zarándoktemplomának meglátogatásával ért véget.

Az utazásokat Ajtony Krisztina, Csathóné Zágoni Nóra és Polányiné Boldog Katalin némettanárok, illetve Péntek Klára osztályfőnök szervezték. Kísérőik voltak Müllerné Ódor Marianna, Ónodi-Boldis Szandra, Pocsai Mária.