Kicsik-nagyok természettudományos, zenés tábora

Március utolsó szombatján közel 70-en indultak el a Duna-parti szabadidőparkba tőlünk a reggeli órákban.
Iskolánk a “Víz és a levegő” téma köré szervezte ezt a projektnapot, ahol a 8.e-s diákjaink, az ő szüleik (testvéreik) és a felsőbb éves, 9.a fizika tagozatos segítő diákok vettek részt.
A fő cél egy, a természettudományok és a zene köré szervezett kellemes nap közös eltöltése volt.
Mind a diákok, mind a szüleik három fős csapatokat alkottak, és így haladtak végig a kilencedikesek által vezetett sok-sok állomáson az akadálypálya mentén.
Itt játékos, természeti jelenségekre épülő feladatokat kellet megoldaniuk.
Az induló állomáson és a pálya végén a kilencedikesek tartottak érdekes bemutatót a “ping-pong labda táncoltatásáról” a tojásevő palackról, valamint érdekes, vicces teszt kitöltésével emelték a hangulatot.
A végén Pocsai Mária osztályfőnök még egy különleges, izgalmas közös produkcióra is rávette a nagy csapat minden tagját, kézzel, lábbal adott hangokkal eljátszottuk az eső hangjait.
Senki nem unatkozott, sok volt a nevetés. A diákok, szülők, pedagógusok hármasa jobban összekovácsolódott, szép emlékekkel távozott mindenki.
A legnagyobb dicséret az volt, amikor a tábor végén; az eredmény hirdetés, ajándékozás után az egyik 8-os diáklány szomorúan kérdezte meg:
“Akkor most már megyünk haza?” 🙁
A tábort Pocsai Mária osztályfőnök, Márkus Zoltán biológia tanár és Kispál István fizika tanár szervezte meg.

KÉPEK

Kispál István