Célra tarts! honvédelmi versenysorozat

Célra tarts!

Az idei tanév elején hirdette meg középiskolások számára a „Célra tarts!”  honvédelmi versenysorozatot a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandár.  A verseny célja az, hogy a középiskolás diákok megismerjék a Magyar Honvédség működését és feladatait, így népszerűsítve a fiatalok körében a szervezetet.

A vetélkedő előválogatójában az 5 fős csapatok katonai vonatkozású kommunikációs anyagokat (plakátterveket,videókat,interjúkat, fiktív rendezvényterveket) készítettek.

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumból 6 csapat indult a versenyen. A továbbjutó 25 csapat között iskolánkat 5 csapat képviselte a HM  Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott középdöntőn, ahol  a katonai témájú interaktív vetélkedőn a haditechnika és a hadtörténelem állt a középpontban és a mai Magyar Honvédséggel kapcsolatos feladatokat is megoldottak.

A  december 9-én  Budapesten megrendezendő országos döntőbe iskolánkból két csapat:

a Korona és kard(Hutvágnerné Róth Éva és Gentischerné Dani Zita tanárnő diákjai) és a Ryan közlegény megmentői(Süveges Zoltán tanár úr diákjai) jutottak tovább.

new-doc-6_3new-doc-6_2