A világ legnagyobb tanórája

Idén első alkalommal a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium is csatlakozott a fenntartható fejlődésről szóló globális oktatási projekthez!

 A már két éve sikeresen futó Világ Legnagyobb Tanórája idén is megrendezésre kerül a 2017. szeptember 18-ával kezdődő héten.

A szervezők ebben az évben is kijelölték a 17 Globális Cél megismertetése mellé azokat a témákat, amit részletesebben terveznek körüljárni. Idén a tudatos táplálkozás, felelős élelmiszerfogyasztás és az ezzel kapcsolatos fenntarthatósági témák lesznek a középpontban.
Miről szól a Világ Legnagyobb Tanórája?

A Világ Legnagyobb Tanórája egy olyan nemzetközi, globális oktatási projekt, amelyhez számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. Ennek célja, hogy a világ minden részén egy időben, a 2017. szeptember 18 és 24. közötti héten megrendezésre kerüljön az a Tanóra, amit az ENSZ szakértői csapata készített el a tudatos táplálkozás, felelős élelmiszerfogyasztás témakörében.
A fő cél, hogy minél több általános- és középiskola iskola csatlakozzon a kezdeményezéshez, és a pedagógusok normál tanítás keretei között megtartsák a Tanórát.

A Világ Legnagyobb Tanórájának két legfontosabb célja 2017-ben:

  • Az ENSZ által kijelölt 17 Globális Célt megismertetése a gyermekekkel. A Globális Célok a fenntartható fejlődést szolgálják és a Föld lakóinak legnagyobb problémáira próbálnak megoldást keresni.
  • Az idei Tanóra másik fő témája a tudatos táplálkozás, felelős élelmiszerfogyasztás lehet. A diákok a témával kapcsolatban érvelhetnek, kifejthetik véleményüket, kutatást végezhetnek, valamint részt vehetnek pályázatokon.

    A világ legnagyobb tanórája