Az idegen nyelvek nagy napja

A hatvanötödik évforduló alkalmából tartott kavalkádból a nyelvtanárok és lelkes tanítványaik is kivették a részüket. A földszinti és a harmadik emeleti nyelvi tantermek környéke már napok óta tele van színes projektmunkákkal, melyeket a különböző nyelvi csoportok tagjai készítettek bizonyos témakörök tanulásakor.

Október 25-én pedig mozgalmas, színes, olykor hangos standokkal gazdagodott az iskola. Két meghosszabbított szünet nyújtott lehetőséget arra, hogy a diákság megismerkedhessen a különböző országok jellegzetes termékeivel, némi kulturális és kulináris ízelítőt kapjanak az adott nyelvterületről. Nem hiányozhatott az angol tea, az amerikai hot dog, az orosz hússaláta, a francia mousse au chocolat és a német kolbász sem. Sok érdekes kérdés, feladatlap várta az érdeklődőket. A jutalom sem maradt el. Sok-sok cukorka talált gazdára.

Az orosz standnál usánkás orosz legény, a németnél pedig dirndlit viselő bajor kislány fogadta az érkezőket. Paddington macival és igazi texasi cowboy kalapokkal is találkozhattak az angol-amerikai helyszínre látogatók. A francia standnál a jellegzetes ételek mellett megjelent a nemzeti trikolor. Sőt spanyol churrost is kínáltak a népviseletbe öltözött diákjaink.

Délután rendeztük a nemzetközi KI MIT TUD-ot, ami nyolc esztendeje hagyományos kulturális seregszemléje a város középiskolásainak. Színvonalas szavalatok, kellemes dallamok és vidám jelenetek szórakoztatták a közönséget. Idén a bánkisok készültek fel legjobban, mindhárom kategóriában értékes nyereményekkel térhettek haza. De nagyon büszkék voltunk a széchenyis diákok produkcióira is, melyek angol, német és francia nyelven szólaltak meg.