Rendkívüli technika és természetismeret óra.

Baracsi úti Arborétumba tett látogatást október 2. hetében gimnáziumunk legfiatalabb csapata, az 5.E osztály.

3 nagyobb területtel ismerkedhettek meg diákjaink a túra során.

Először a madárállomány gyűrűzésének jelentőséget hallgathatták meg szakemberektől , majd kisebb termetű madarakon a diákok előtt végezték el a folyamatot és közben részletesen beszámoltak arról, hogy ilyenkor mik azok a paraméterek, melyet megvizsgálnak a kis szárnyasokon és egy naplóba is bevezetnek.

Második állomásukon az erdővel és annak lakóival ismerkedhettek meg. Megtudhatták diákjaink, mi a különbség az erdész és a vadász között. Beszélgettek az erdő növény és vadállományáról is. Természetesen a fenntarthatóság fogalma is tisztázásra került .

Végezetül pedig egy óriási asztalon megszámlálhatatlan gomba fogadta őket. Volt itt mindenféle: kicsi, óriás , pompás színű , egyszerű fehér , szagos/ illatos és szagtalan, sőt még mérges gombát is mutattak. Megtudhatták, hogy járjunk el gomba gyűjtés során és milyen veszélyekre kell ügyelni ! A lényeg az, hogy csakis szakember vizsgálhatja be a gyűjtött kincset, mielőtt azt a tányérunkba varázsolnánk.

Tele élménnyel indultak a kijárat felé, ahol még egy gyors nyuszi simogatást is sikerült beiktatni. Köszönjük ezt a felejthetetlen lehetőséget, fantasztikus délelőttöt töltöttünk el a város Arborétumában!

Koppányiné Sági Mónika – Osztályfőnök