„A kémia mindenhol ott van”, de most mi is ott voltunk – kémiás sikerek

2023-ban az 55. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny Döntőjét a Debreceni Egyetemen rendezték meg. Iskolánkat 3 tanuló: Süli Henrietta és Pillár Bence 9. E, valamint Tokai Zalán 10. E osztályos diák és kísérőjük: Garamszeginé Szücs Ildikó képviselte.

Pillár Bence a 9. évfolyamon megyei 1. helyezettként; Süli Henrietta megyei 3. helyezettként, Tokai Zalán kategóriájában, szintén megyei 1. helyezettként vívta ki a jogot arra, hogy az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyen részt vehessen az országos döntőben.

További, megyei döntőbe jutott tanulóink: 9. évfolyam: Győri Jázmin, Sztankó Maja, Timár Eszter, Eszenyi Ákos; 10. évfolyam: Szloboda Balázs Felkészítő tanárok: Garamszeginé Szücs Ildikó és Fekete Zoltán

Mikor kiderült, hogy bejutottak, nagy várakozással tekintettünk az országos döntő elé, hiszen Debrecenbe eljutni már eleve izgalmas dolog, a java pedig ott következett! A pénteki megérkezés, vacsora, majd megnyitó program után érdemes volt gyorsan nyugovóra térni, mert a szombati versenynap nem csak összetett, de jó hosszú is volt, ráadásul nagyon korán kellett kelni.

Írásbeli és gyakorlati fordulóban mérették meg magukat a diákok, melyek mindegyike – a tudásukon kívül – koncentrált odafigyelést igényelt a versenyzőktől. A 9. évfolyamnak titrálnia kellett, míg a 10. évfolyamra „ionvadászat” várt. A verseny fordulók után azért kis „kikapcsolódásként” debreceni barangolást is beiktattunk. 

Eredmények: 9. évfolyam: Bence a kategóriájukban induló 65 diák közül a 14. , Heni a 38. lett. Külön büszkeség, hogy megyei szinten Bence megőrizte elsőségét, míg Heni „behúzta” a 2. helyet! Felkészítő tanár: Garamszeginé Szücs Ildikó

10. évfolyam: Zalán 21. helyet szerzett országos szinten, megőrizve a megyei elsőségét! Felkészítő tanár: Fekete Zoltán

Gratulálunk diákoknak, felkészítő tanáraiknak!