Vízi vándoraink a Mosoni-Dunán, Rajkától Győrig eveztek

Iskolánk harmadik éve szervez vízi vándortáborokat. Idén már a negyedikre került sor (tavaly kettőn vettünk részt). Mindegyik táborban 36 diák vehet részt négy kísérővel, majdnem mindig teljes a létszámunk.

Igyekszünk megismerni hazánk vizeit, ezért mindig más útvonalat választunk. Idén a Mosoni-Dunán jártunk, Rajkától eveztünk Győrig.

A vízivándorosok minden helyszínen tíz személyes katonai sátrakban vannak elhelyezve. Ezek a sátrak már felállítva várnak bennünket, amikor megérkezünk.

Az első napon általában gyakoroljuk az evezést, a mi kis csapatunk idén kihagyta ezt a lehetőséget, szinte minden diák másodszor vagy akár harmadszor tartott velünk. Két éjszakát töltöttünk Rajkán, kettőt Mosonmagyaróváron, egyet-egyet pedig Novákpusztán és Dunaszegen. Idén az utolsó napra is jutott evezés, ez nem minden táborban van így. Sokat eveztünk, elfáradtunk, de nagyon élveztük, még azt is, hogy az egyik etap utolsó 10 km-ét szakadó esőben eveztük végig. Szerintem akkor rekordot döntöttünk, olyan gyorsak voltunk. Idén találkoztunk meglepetésekkel is, mint a hajócsúszda, vagy a hidak alatti átbújás olyan helyeken, ahol a hajóba kellett bújnunk, hogy átférjünk a híd alatt. Kalandokban sosincs hiány!

Amikor megérkezünk, lehetőség van az adott táborhelyen sportolásra (foci, röplabda, pingpong), elkezdődnek a kártyacsaták. Rengeteget nevetünk, élvezzük az egészet. Sokszor van lehetőségünk külön programokra is (múzeumlátogatás, városnézés, kalandpark stb.) Hihetetlen szép helyeken járunk, a hajóból, vízről (teljesen más szemszögből) csodáljuk gyönyörű kis országunkat. Természetesen a tábortűz sem maradhat el! Előtte mindig szervezünk egy kis vetélkedőt, ahol felelevenítjük az adott túrán átélteket.

Szervező és egyben kísérő pedagógusaink:

Ajtony Krisztina – Balogh Dávid