„A kémia az életünk, avagy kémiás sikerek”

(minisorozat)
4. rész

Idén 56. alkalommal rendezték meg a Magyar Kémikusok Egyesülete által gondozott Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt, amely az iskolai fordulóval indult januárban. A 150 középiskolában egyszerre lebonyolított írásbeli fordulóból a középdöntőbe 325 kilencedikes és 222 tizedikes diák kapott meghívót. A februári középdöntőből aztán az elméleti és gyakorlati fordulót követően a debreceni döntőbe végül 115 kilencedikes és 90 tizedikes vívta ki a megmérettetés jogát.

A verseny döntőjét most is a Debreceni Egyetemen rendezték meg. Iskolánkat 2 tanuló: Süli Henrietta és Pillár Bence 10. E osztályos diákok és kísérőjük: Garamszeginé Szücs Ildikó képviselte.

Pillár Bence a 10. évfolyamon megyei 1. helyezettként; Süli Henrietta megyei 3. helyezettként vívta ki a jogot arra, hogy az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyen részt vehessen az országos döntőben.

Mikor kiderült, hogy ismét bejutottak, kellő izgalommal tekintettünk az országos döntő elé, hiszen az országos döntőbe eljutni mindig felemelő esemény! A pénteki megérkezés, vacsora, majd megnyitó program után gyorsan nyugovóra tértünk, mert a szombati versenynap összetett és jó hosszú is volt, ráadásul már tudtuk, hogy korán kell kelni. Írásbeli és gyakorlati részek után „kikapcsolódásként” idén is bebarangoltuk Debrecen belvárosi részét, majd vasárnap fáradtan, de nagy büszkeséggel indultunk haza. 

Eredmények: Bence kiemelkedő 11. helyezést érte le, így okleveles elismerésben részesült, Heni a 48. lett, ami szintén szép eredmény a sok döntős számát tekintve.
Felkészítő tanár: Garamszeginé Szücs Ildikó

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáruknak!